Službene informacije

Javna nabava:

Financijski plan:

Izvješća:

Financijsko poslovanje:

Statut:

Natječaji:

Obavijest dobavljačima Gradske knjižnice Janet Majnarich Delnice
o obvezi izdavanja e-računa- od 1. srpnja 2019.

Ovim putem obavještavamo javnost da, sukladno Zakonu o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi („Narodne novine“ broj 94/18.) i u skladu s Direktivom Europskog parlamenta 2014/55/EU, od 1. srpnja 2019. godine stupa na snagu obveza izdavanja elektroničkih računa prema obvezniku javne nabave, i to za sve robe, usluge i radove koji su nabavljeni u postupcima javne nabave, uključujući i jednostavne nabave te nabave putem narudžbenica.

Stoga, želimo skrenuti pozornost da su od 1. srpnja 2019. izdavatelji elektroničkih računa obvezni prema obvezniku javne nabave izdavati i slati elektroničke račune i prateće isprave sukladno europskoj normi, a obveznik javne nabave obvezan je zaprimati, obrađivati te izvršiti plaćanje elektroničkih računa i prateće isprave.

Gradska knjižnica Janet Majnarich Delnice kao obveznik javne nabave odnosno Naručitelj od 1. srpnja 2019. ne smije, sukladno navedenom zakonu, zaprimiti nijedan papirnati račun jer neće moći više po njemu postupiti, odnosno račun koji stigne u papirnatom obliku biti će vraćen dobavljaču i neće moći biti plaćen (ističemo da se niti skeniran račun u PDF-obliku i dostavljen mailom ne smatra e-računom).

Stoga, svi subjekti koji ispostavljaju račune prema Gradskoj knjižnici Janet Majnarich Delnice od 1. srpnja 2019. moraju imati ugovorenu mogućnost slanja e-računa.

Molimo sve naše dobavljače da se na vrijeme pripreme kako bi od 1. srpnja bili u mogućnosti izdati elektronički račun u zakonski propisanom strukturiranom formatu jer Gradska knjižnica Janet Majnarich Delnice od navedenog datuma neće biti u mogućnosti prihvaćati ni plaćati račune poslane poštom ili e-mailom.

Za slanje e- računa potrebno je odabrati informacijskog posrednika, a dobavljači mogu odabrati bilo kojeg registriranog informacijskog posrednika koji djeluje u Republici Hrvatskoj (FINA, Moj eRačun, Hrvatska pošta, Hrvatski telekom i drugi). Na koji način se otvara servis e-račun (jer ćete samo preko njega moći poslovati s Gradskom knjižnicom Janet Majnarich Delnice kao obveznikom javne nabave) možete se dodatno informirati kod registriranih informacijskih posrednika ili preko svog knjigovodstvenog servisa.

Gradska knjižnica
Janet Majnarich Delnice
Radićeva 3, Delnice

tel:
051 / 812 - 430

Radno vrijeme:

pon - sri - pet
08:00 - 18:00
(radionice za djecu 18:00-19:00)

utorak - četvrtak
08:00 - 15:00

subota:
09:00 - 12:00

Ljetno radno vrijeme
(1.7. - 31.8.):

pon - sri - pet
13:00 - 19:00

utorak - četvrtak
08:00 - 14:00

subota:
09:00 - 12:00

Skip to content