Za ulazak u prostore Gradske knjižnice Janet Majnarich Delnice, prema odluci Stožera civilne zaštite RH za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom, potrebna je važeća EU digitalna COVID potvrda (koja se izdaje cijepljenima, preboljelima prema pravilima o definiranom razdoblju ili testiranima prema pravilima o odgovarajućem testu i vremenskom razdoblju) ili drugi važeći dokaz propisan odlukom Stožera.

Pravilo vrijedi za sve do 16 godina starosti, a obveza za postojanje potvrde mlađima od 16 godina ne postoji kao i za sve izuzetke.

Sve detalje s izuzecima je moguće pronaći na stranici koronavirus.hr – Odluke Stožera civilne zaštite za sprječavanje širenja zaraze novim koronavirusom

Potvrdu je potrebno pokazati djelatnicima pri ulazu u prostor.

Međutim, to ne znači da će oni članovi knjižnice koji nemaju potvrdu ostati uskraćeni za uslugu: Gradska knjižnica Janet Majnarich Delnice nastojat će, gdje je god to moguće, usluge prilagoditi i učiniti ih dostupnima najvećem mogućem broju građana. 

Ukoliko nemate potvrdu, knjige (i ostalu knjižničnu građu) možete preuzeti i na ulazu u knjižnicu.

Koristite naše usluge: 

  • Mogućnost online upisa – želite li postati članom  knjižnice to možete učiniti i  digitalnim putem ( https://knjiznica-delnice.com/uvjeti_koristenja_gradje/upis-ili-obnova-clanstva/).
  • E-knjige – članovima knjižnice dostupna je e-knjižnica za mobitele i tablete za čije korištenje vam je potrebna samo instalirana aplikacija i PIN koji se može dobiti u knjižnici ili e-mailom/telefonom.
  • Knjižnica na terenu – dostava knjiga na kućnu adresu – za nepoktretne i slabo pokretne građane (po javljanju telefonom/e-mailom).

Svi oni koji imaju potrebu samo vratiti građu bez ulaska u prostore Gradske knjižnice Janet Majnarich Delnice mogu to učiniti ubacivanjem u KNJIGOMAT na ulazu u knjižnicu.

Programi Gradske knjižnice Delnice u fizičkim prostorima nastavljaju odvijanje prema važećim mjerama s time da je obvezno posjedovanje važeće COVID potvrde te rezervacija mjesta javljanjem na mail prijave.knjiznicadelnice@gmail.com.

Nadamo se da će ova trenutna situacija brzo proći i da ćemo se uskoro družiti bez ograničenja. 

Skip to content