U DJEČJEM TJEDNU OBILJEŽAVAMO SVJETSKI DAN ŽIVOTINJA – PRIČAMO PRIČU I POKLANJAMO – SLIKOVNICU!
Slikovnica „Izgubljeni Flegi“ (tekst Sandra Medica, ilustrirala Nina Kovačič) namijenjena je djeci vrtićke dobi; kroz zanimljivu priču daje djeci primjer kako postupiti u slučaju pronalaska psa, naglašavajući značaj mikročipiranja kao jedne od osnovnih obveza vlasnika pasa.
U slikovnici je prikazan i odnos vlasnika i ljubimca koji, osim ljubavi i zabave, podrazumijeva i obveze koje vlasnik ima prema svojem ljubimcu.

Izradu slikovnice Izgubljeni Flegi financirala je Primorsko-goranska županija kao jednu od aktivnosti KRAS-a.

KRAS (Koordinacijska radna skupina za zaštitu životinja) je radna skupina osnovana pri Primorsko-goranskoj županiji koja okuplja sve koji se aktivno bave zaštitom životinja, bez obzira na to radi li se o institucijama, udrugama ili pojedincima. KRAS brine o primjeni propisa o zaštiti životinja kroz razvoj dobre prakse i povećanje svijesti javnosti o potrebi zaštite i odgovornog posjedovanja životinja. Načelo kojim se rukovodi KRAS je zdravlje i dobrobit životinja. Primorsko-goranska županija kroz rad skupine KRAS provodi aktivnosti kojima razvija svijest javnosti, osobito mladih, o zaštiti životinja. Jedna od takvih aktivnosti je i slikovnica Izgubljeni Flegi.

SVIM POLAZNICIMA NAŠE PRIČAONICE PRIČA (U SRIJEDU, 6.10.) PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA POKLANJA SLIKOVNICU Izgubljeni Flegi!

Čekamo vas!

prijave.knjiznicadelnice@gmail.com

Svaki polaznik naše jučerašnje Pričaonice priča, zahvaljujući Primorsko – goranskoj županiji dobio je slikovnicu na dar.
Mališani su izrađivali svoje papirnate ljubimce, koje su po završetku radionice odnijeli svojim kućama.
Zadovoljna i radosna dječje lica rekla su sve!
Skip to content