Još jedna prigoda za popularizaciju knjige i čitanja u predškolaca i osnovnoškolaca!

Donosimo Vam naš cjelotjedni program.

Budite s nama!

TJEDAN DOBRE DJEČJE KNJIGE
Dnevnički zapisi

Dan 1.
Ponedjeljak, 25.4.2022.

Ovogodišnji Tjedan dobre dječje knjige, tematski posvećen hrabrosti, otvorili smo s najmlađima.
Slušali smo glas male hrabre kornjače, koja je sasvim sama, bez roditelja, pronašla put u more, gdje je čeka sigurnost. Naučili smo da se hrabrost vježba od malih nogu.
Upoznajte naše kornjače – izradili smo ih od recikliranog materijala, uz pomoć roditelja.

Dan 2.
Utorak, 26.4.2022.

U pustolovinu i istraživanje s Višnjom i njenim prijateljicama krenuli smo s učenicima 4.b r. OŠ Delnice, u nastavku našeg programa Tjedna dobre dječje knjige.
Kombinacija dnevničkih zapisa i stripa, neizvjesnosti onoga što će se dogoditi u napetoj priči otkrivanja tajne, potaknuli su ih na aktivno slušanje, razmišljanje i izražavanje.
KAMENI ZOOLOŠKI VRT donosi mnogo neizvjesnosti, topline, hrabrosti i dirljivih i nenametljivih poruka o važnosti prijateljstva, međusobnog povjerenja i zajedništva.
U veseloj, poticajnoj atmosferi i natjecateljskom duhu igrali smo memory, otkrivali bogatstvo životinjskih vrsta na Zemlji…

Dan 3.
Srijeda, 27.4.2022.

Hrabrost je potrebna i za velike i za male stvari.
Na ovotjednoj pričaonici, veliku hrabrost je pokazala naša Paola, polaznica radionice i učenica 1. razreda delničke OŠ, pročitavši svojim prijateljima priču „Kakve su mačkice?“.
Bez treme, potpuno uživljena u ulogu prave učiteljice

Dan 4.
Četvrtak, 28.4.2022.

U Tjednu dobre dječje knjige Županijski bibliobus okupio je svoje male korisnike iz cijeloga Gorskoga kotara u Gradskoj knjižnici Janet Majnarich Delnice. Književnica Jelena Pervan pričala nam je “što će Tonka sutra, a što danas obaviti”. Djeca su navijala, bilo je puno smijeha te crtanja i stvaranja neke nove boje. Jedino se nitko nije mogao odlučiti piše li bolje ili priča Jelena svoje priče.

Dan 5.
Petak, 29.4.2022.

Finale ovogodišnjeg Tjedna dobre dječje knjige – petak, dva razreda sedmaša i prvašići!
Tema: HRABROST.
BUDI HRABAR, BUDI SVOJ – poručili smo sedmašima, savršeno nesavršenim pričama njihovih idola.
A naši prvašići su već motivacijskim razgovorom otkrili koliku dozu hrabrosti već imaju u sebi!
Prava je hrabrost suočavanje sa strahom i preprekama na koje nailazimo; stoga: samo hrabro, i dalje, osnaženi i dobrom knjigom!

Skip to content