Springback Ringside – plesna umjetnost u virtualnoj stvarnosti
 Uživajte u plesnoj predstavi „Babae“
njemačke koreografkinje i plesačice Joy Alperto Ritter

u

 ČETVRTAK, 7.4. 2022.
u 18 sati
Gradska knjižnica Janet Majnarich Delnice

Posebnost ovog gostovanja jest to što je sama predstava snimljena tehnikom virtualne stvarnosti (VR), a gledatelji će ju moći doživjeti posredstvom VR naočala u ugodnom prostoru  knjižnice Janet Majnarich. Nakon VR projekcije slijedi Springback Q&A – razgovor s umjetnicom putem interneta kako bi zainteresirani gledatelji mogli i na taj način proširiti svoje iskustvo.

Plesna predstava Babae impresivne Joy Alpuerto Ritter, inspirirana je plesom vještica, “remek-djelom neobičnosti” legendarne plesačice Mary Wigman.

Joy Alpuerto Ritter ispituje naslijeđene plesne rječnike kako bi utjelovila svoj vlastiti lik vještice. Spajajući svoje korijene u filipinskom narodnom i klasičnom plesu s pokretima hip-hopa i voguinga, ona preispituje što znači prizvati snagu i mistične prakse plesačice kao vještice.

Ulaz je besplatan, ali je zbog ograničenog broja VR naočala obavezna rezervacija na knjiznicadelnice@gmail.com ili na broj 051 812 430.

Predstavu u Delnice dovodi Hrvatski kulturni dom iz Rijeke koji je od ove godine koordinator Springback Ringside projekta, kao jedan od partnera europske plesne mreže Aerowaves. U sklopu turneje po regiji obići će se Delnice i Cres, Prag (Češka), Sassari (Italija), Budimpešta (Mađarska), Trbovlje i Ljubljana (Slovenija), Novi Sad (Srbija)…

Projekt je podržao Perform Europe, financiran fondovima Europske unije. Projekt za cilj ima promišljati prekograničnu prezentaciju izvedbenih umjetnosti na inkluzivniji, održiviji i uravnoteženiji način.

 

Skip to content