Povodom tjedna svjesnosti o disleksiji (od 5. do 11. listopada) od tvrtke OmoLab smo na dar dobili dvije dvojezične slikovnice prilagođene djeci s disleksijom i problemima u čitanju.

Kako razumjeti djecu s disleksijom? Osnažiti ih da se izraze i lakše nose s teškoćom s kojom žive? “Čovječuljci” i “Zvijezda koja čita” su dvojezične slikovnice koje pričaju upravo o tome.
Kao što neki od nas ne znaju crtati, pjevati ili imaju problema preskakati kozlić na tjelesnom, tako je osobama s disleksijom teško čitati.
Oni zbog toga nisu glupi ili manje vrijedni. Samo su malo drugačiji.
Prepoznajmo njihove probleme i naučimo kako im pomoći.
Omolab komunikacije je tvrtka koja se bavi problemom disleksije te razvojem digitalnih rješenja za čitanje. Smatra se da u Hrvatskoj disleksiju ima otprilike 10% osoba. Dok je za većinu ljudi čitanje nešto što rade lako i bez teškoća, za osobe s disleksijom to nije tako. Ti problemi najvidljiviji su za vrijeme školovanja kada je svakodnevno potrebno koristiti vještine pisanja i čitanja.

doznajte više:
https://www.omoguru.com/hr/rjesenja/reader/

Disleksija ne nestaje s odrastanjem. Osobe s disleksijom imaju problema s čitanjem cijeli život.
Kako bi im pomogli, u tvrtki OmoLab razvili su još nekoliko proizvoda:

  • OmoType – font sustav visoke čitljivosti
  • Omoguru Widget – softverski dodatak za prilagodbu internetskih stranica osobama s disleksijom i drugim teškoćama u čitanju
  • Omoguru reader – aplikacija za mobilne uređaje koja olakšava. poboljšava i potiče čitanje
Skip to content