Pozivamo vas
na putopisno predavanje
i predstavljanje putopisne knjige
Gdje misli nestaju
autora Damira Šanteka
u četvrtak, 21.9.2023. u 19 sati.

U zbirci od 34 putopisa autor čitatelje vodi na uzbudljivo putovanje po planinskim predjelima koji nisu lako dostupni i koje su tek rijetki posjetili.

U njima autor ne iznosi samo činjenice o planinskim masivima i povijesti, niti ostavlja samo korisne upute budućim avanturistima, već prenosi osobne doživljaje i emocije s putovanja te zanimljivosti o mjestima koja je posjetio, ali i ljudima i običajima.

Nadahnutim tekstovima i predivnim fotografijama vodi nas na neke od najviših vrhova svijeta, u spektakularne spilje, na veličanstvena jezera i klifove i mnoge druge atraktivne prirodne fenomene kroz 22 države – od Europe, Afrike, Srednje i Južne Amerike, Azije sve do Bliskog Istoka, do našeg Dugog otoka i plitvičkog Medveđaka.

***

Damir Šantek rođen je 1965. godine u Zagrebu. Pjevao je u brojnim rock-sastavima, uključujući Grafite i Gloria II, s kojom je kao autor tekstova i pjevač izdao EP 1987. godine. Stripove je objavljivao u Studentskom listu, a pjesme i kratke priče u Valu, RIVAL-u, Rukopisima, Fanzinu i Četvrtom oktobru. Kao novinar pisao je za Oko (novine za kulturu), Heroinu (rock-magazin), Zapad (dnevne novine) i Svijet. Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, a stručne i znanstvene članke objavljivao je u Strojarstvu, Polimerima, PC Chipu, EGE, infoTRENDU, WIN INI i Gospodarskom listu.

Putopise i danas objavljuje u časopisima Hrvatski planinar, Scubalife, Outdoors i Planinski vestnik. Kao menadžer radio je u Hrvatskoj poštanskoj banci, Sberbanci, Volksbanci i Magmi, a danas predaje u Srednjoj školi u Oroslavju. Objavljivao je fotografije u brojnim časopisima, a osvojio je i brojne nagrade i prva mjesta na foto-natječajima, npr. National Geographic Hrvatska i Österreichischer Alpenverein.

Planinario je i ronio po svim kontinentima, osim Australije.

 

Skip to content