Iako vrlo skromno nazvana brošuricom, ova knjiga na način pravih kvalitetnih udžbenika zorno kroz primjere pokazuje kolike su to koristi od pohađanja tečajeva kreativnog pisanja.
Naime, iz devedeset čitatelju ponuđenih priča jasno je kako je svaka od devet zastupljenih autorica naučila kroz taj oblik književne forme iskazati ono što želi reći – misli, osjećaje, stavove, poruke,upozorenja…, kroz mahom zanimljive i kvalitetne pripovijetke od kojih su neke pravi mali literarni biseri koji nedvojbeno potvrđuju uočljivu dozu nadarenosti svojih autorica.
Uz Andreu Peračković Žigo, Dijanu Kadić, Gloriu Fabijanić Jelović, Helgu Kunst, Maju Obućina, Mirelu Čirjak i Bojanu Horvat bio je i Nikola Tutek, docent na Odsjeku za anglistiku riječkog Filozofskog fakulteta, voditelj radionice kreativnog pisanja koju su pohađale autorice, ujedno i urednik ovoga izdanja.

S autoricama je razgovor vodio novinar Novog lista Marinko Krmpotić, a tekstove priča nazočnih autorica čitala je poznata radijska voditeljica Gloria Fabijanić Jelović, i sama autorica nekoliko priča iz ove knjige.

O tome zašto i kako su nazočne autorice krenule u svijet književnosti te kako im je bilo pisati i što planiraju dalje saznali smo kroz razgovor s autoricama, čije su priče u interpretaciji Fabijanić Jelović izazvale zaslužene aplauze nazočnih koji su, uz autorice, itekako pripomogli vrlo ugodnom, zanimljivom i nesvakidašnje brojnom književnom druženju.

Skip to content