Gradska knjižnica Janet Majnarich Delnice, Društvo hrvatskih književnika – Ogranak u Rijeci
i Etno – udruga Prepelin’c Delnice
pozivaju Vas na predstavljanje

zbirke pjesama
Davora Grgurića
“Kamov bi nam zamjerio štošta”

u petak, 21. lipnja 2024. u 18 sati
u Gradsku knjižnicu Janet Majnarich Delnice

Davor Grgurić
Bibliografija :
– zbirke pjesama : Raspukline, Pogrešna vrata, Do se, ne da se (na kajkavskom govoru Lokava), Zalog sidrenja, Hiša za mrtve riči (na kajkavskom govoru Delnica); dvozbirka Što će ti naslov/Starenje vjetra,
– zbirka putopisnih eseja Tajna krila šume (dobitnica Gorančice 2005.)
– zbirka pripovijedaka Mačje laži (nagrađena 3. mjestom na Gorančici 2006.)
– roman dan Dan bez leptira
– etnografska monografija Stoare dejuonske foajne cez lejto (Stari delnički običaji kroz godinu), u suautorstvu sa Željkom Lalošem
– Goranska jela – vezàmska nadèla – kuharica o tradicijskim uskršnjim nadjevima Gorskog kotara

Uvršten je u prvu antologijsku zbirku goranskog suvremenog pjesništva Gorani. Poeziju i prozu objavljuje u dvadesetak hrvatskih književnih časopisa i časopisa šire regije. Organizira godišnje međunarodne književne susrete Od mora do gora. Dvadesetak godina novinarskoga rada na RGK obilježila je njegova etnološka i dijalektalna emisija Radio Ž’rjoafka.

Sakupljač je starih predmeta, osnivač Etno-udruge Prepelin’c, u čijoj nakladi je uredio i objavio pet monografija suvremenih autora Gorskog kotara, vezanih uz goransku prošlost i etnografiju.

Predsjednik je riječkog ogranka Društva hrvatskih književnika, član Hrvatskog novinarskog društva, Slavenske akademije za književnost i umjetnost, i drugih književnih i kulturnih organizacija.

Skip to content