PREDSTAVLJANJE ROMANA Gordane Brkić Žagar “Netaknuti listovi gline”
Petak, 17.11.2023. u 18 sati

„Roman je to koji dubinski propituje krizu srednjih godina koja potresa sve temelje života glavne junakinje Maše: od onih obiteljskih veza (brak na rubu, odnos s kćeri tinejdžericom) do profesionalnih, koje izravno utječu i na egzistenciju.

Ukratko, “Netaknuti listovi gline” roman je o padu, putu raspada, ali i ponovnog uzdizanja u novoj stvarnosti, u neočekivanom i pomalo šokantnom završetku. Književnim jezikom rečeno, bildungsroman koji pred čitatelja postavlja pitanja u kojima se i sam prepoznaje, ali odgovori nisu nimalo ugodni…“

Gordana Brkić Žagar, (1972.) porijeklom Goranka – Crnolužanka, dugogodišnja je radijska voditeljica i novinarka. Trenutno radi u službi za odnose s medijima. Članica je neformalne književne skupine riječkih autora (Ri Lit). Piše pjesme i priče. Priče su joj objavljivane u online časopisu “Književnost uživo”. Objavila je zbirku pjesama “Akvarel u očima”, a “Netaknuti listovi gline” njezin je prvi objavljeni roman.

Glavna urednica knjige je Dunja Matić Benčić, ovitak potpisuje Enver Krivac, a realizaciju knjige u cijelosti urednički potpisuje Studio TiM.

Skip to content