Pozivamo Vas
na predstavljanje novog romana Marijane Perinić – Raskrižje
25. listopada 2023. u 18 sati.

Spisateljica, komičarka, imitatorica i voditeljica Marijana Perinić još jednom je iskazala svoj spisateljski talent.
Prvu knjigu objavila je 2010. godine pod nazivom Gore ne može – zbirku šaljivih priča sa stand up comedy nastupa.
Potom, dvije godine kasnije objavljuje roman Šaka suza, vrića smija, a 2016. objavljuje zapaženi roman Jesi online?.

U novom romanu Raskrižje propituje temeljne obiteljske, prijateljske i životne vrijednosti, bavi se vječnom tematikom muško-ženskih odnosa, prijevare, izdaje, ali i moći oprosta. Dotiče se i svakodnevnih tema u hrvatskoj aktualnosti – političkih afera, prava na pobačaj, diskriminacije zbog različitosti, homofobije, zatucanosti, kroz svoj prepoznatljiv stil koji odiše britkošću, optimizmom i smislom za humor.
„Čitatelj na trenutke stječe dojam kao da gleda romantični film u kojem gotovo svi likovi, bez obzira odakle dolaze i čime se bave, opsjednuto traže ljubav koju pronalaze ili gube, ovisno o tome skrene li glavna protagonistica u taksiju lijevo ili desno. Vaša intuicija ovaj će roman prepoznati kao dobru zabavu koja se na trenutke pretvara u košmar koji vam je odnekud poznat.“
– Milana Vlaović, književnica

Marijanu Perinić već smo upoznali, 2019., u Lovačkom domu u Delnicama nam je predstavila svoj hvaljeni i od publike odlično prihvaćen roman Jesi online?, čega se još živo sjećamo; dobro smo se zabavili i do suza nasmijali!

Radujemo se vašem dolasku!

Skip to content