POZIVAMO VAS
NA PREDSTAVLJANJE
BROŠURICE -zbirke priča
(jedna od 9 zastupljenih autorica je Delničanka Bojana Horvat)

U PETAK, 15.3.2024. u 18 sati

BROŠURICA – zbirka priča
u izdanju Centra za kreativno pisanje (CeKaPe) donosi radove polaznica tečaja pisanja kratke priče u riječkom ogranku CeKaPe-a (Centra za kreativno pisanje), koji već devet godina provodi edukaciju na području kreativnog pisanja.

“Iako je vrlo skromno nazvana brošuricom, ova knjiga na način pravih kvalitetnih udžbenika zorno kroz primjere pokazuje kolike su to koristi od pohađanja tečajeva kreativnog pisanja.

Naime, iz devedeset čitatelju ponuđenih priča jasno je kako je svaka od devet zastupljenih autorica naučila kroz taj oblik književne forme iskazati ono što želi reći – misli, osjećaje, stavove, poruke, upozorenja… a sve je to pritom izneseno kroz mahom zanimljive i kvalitetne pripovijetke od kojih su neke pravi mali literarni biseri koji nedvojbeno potvrđuju uočljivu dozu nadarenosti svojih autorica.

U knjizi su zastupljene polaznice riječkih tečajeva – (naša Delničanka) Bojana Horvat, Andrea Peračković Žigo, Dijana Kadić, Gloria Fabijanić Jelović, Helena Mičetić, Helga Kunst, Lorena Šimunić, Maja Obućina i Mirela Čirjak.

Bojana Horvat u većini svojih priča sjajno stvara likove i prenosi dijaloge, pri čemu je sklona dobro odmjerenom i vrlo uspješnom crnohumornom i ironičnom pristupu posebno uočljivom u izvrsnoj »Cimerica« i sličnoj joj »Velika konjunkcija«, dok je tragedija dječjih patnji malih izbjeglica emocionalno vrlo dojmljiva u priči »Krhotina«.”
(iz recenzije M. Krmpotića)

https://www.novilist.hr/ostalo/kultura/knjizevnost/devedeset-prica-brosurica-je-knjiga-skromnog-imena-ali-je-u-stvarnosti-puno-vise-od-toga/

Skip to content