Nakon književnog prvijenca Kud si krenula?, divne i bolne knjige o borbi protiv  bolesti, Nastja Kulović napisala je snažan lirski roman prepun emocija i promišljanja o ljubavi – Nešto drugo –  moćnu životnu priču na tragu onog vječnog pitanja svakog od nas – što je ljubav?

Odgovor je, usprkos zajedničkim nazivnicima i poveznicama – uvijek krajnje individualan, stoga Nastja Kulović ne uopćava i ne generalizira svoje spoznaje, ne  prenoseći ih u obliku self-help literature. Iznova zahvativši iskustva iz okvira vlastite obitelji, pišući krajnje iskreno, otvoreno i bez imalo zadrške, nastavlja odnos prema literaturi kao ispovjednom činu, odnos kojem smo svjedočili već u njenom prvijencu, jer: „Najviše o sebi saznamo kad odgovorimo na pitanja koja nas najviše bole.

Nastja Kulović pomalo postaje i fenomen hrvatske književne scene. Jer, ona ne pripada nikakvim književnim krugovima i skupinama, nema etabliranog izdavača, nema agenta ni ikakvog zastupnika. Sve radi sama.

Bilo mi je teško priznati da Balašević ipak nije bio u pravu: nisu samo tužne ljubavi velike. Vrijeme je da ih prestanemo veličati. Da ljepotu pronađemo u onome u čemu izdržimo, a ne da romantiziramo ono što nije uspjelo.

Nešto drugo  je suprotno od onog prvog što sam vjerovala o ljubavi. Da bih to spoznala, morala sam napisati knjigu.

To nije ljubavna priča, ali je priča o ljubavi.

Pozivam vas da zajedno potražimo odgovor na pitanje što prava ljubav jest.

Nastja

Veselimo se vašem dolasku
u petak, 1.10.2021. u 18 sati

Skip to content