Od ponedjeljka smo opet zajedno, u svijetu knjiga kojem pristupamo na malo drugačiji način, uz određene prilagodbe.
Od ponedjeljka, 4.5.2020., počinjemo postupno otvarati vrata građanima, ali prema prilagođenom ritmu, radnom vremenu i uz poštivanje mjera zaštite od koronavirusa propisanima od strane HZJZ.

Moguće su isključivo usluge posudbe i vraćanja građe, a sve druge usluge knjižnice, čitaonički prostori, programi (…) neće biti aktivne.

Važne napomene:
Osim radnog vremena, potrebno je imati na umu i smjernice za ponašanje u zatvorenim prostorima te mjere socijalnog distanciranja koje mijenjaju naše uobičajeno ponašanje u knjižnici.

Kratko zadržavanje u knjižnici
U zatvorenim prostorima u kojima je i veća protočnost ljudi ne smijemo se zadržavati dulje nego što je potrebno, stoga se moramo odreći uobičajenog ležernog pregledavanja i biranja knjiga među policama.
Preporučamo- dobro je unaprijed znati što tražimo, pri čemu svakako može pomoći online katalog knjižnice – nkc-delnice.zaki.com.hr.

Držimo razmak
Radi sprečavanja širenja infekcije u prostorijama knjižnica potrebno je držati fizički razmak od 2 metra između svih posjetitelja knjižnice međusobno, kao i između korisnika i djelatnika.

Budimo strpljivi
i onda kada zakaže tehnologija, pojavi se kakva druga komplikacija i sl.

Perimo ruke
Na ulazu u knjižnicu koristimo higijenska sredstva za dezinfekciju ruku.

Čistimo knjige
Knjige će prolaziti proces čišćenja i vremenski odmak do daljnjeg puštanja u opticaj od 72 sata. Molimo za strpljenje, jer neki naslovi koji su vraćeni neće istog trenutka biti i ponovno dostupni.

Koristimo digitalne resurse
Digitalni resursi koji se mogu koristiti nisu zanemarivi. Sve što želite posuditi pronađite ranije u online katalogu –  nkc-delnice.zaki.com.hr.
Dostupne su također e- knjige.

Pratimo poruke u prostoru i upute djelatnica
Vraćanje u naš uobičajen ritam i ugodniji svijet pratit će dobronamjerni savjeti knjižničarki, koje će u prostoru sugerirati što je potrebno činiti.

Rasporedimo dolaske
Očekujemo veću posjećenost, pa preporučujemo da zajednički izbjegavamo moguću gužvu… naiđete li na red čekanja- zadržite se parku, na trgu, prošećite… sigurno će samo malo kasnije biti bolje.

Vidimo se u knjižnici!

Skip to content