Sjajan finiš Mjeseca hrvatske knjige: okupili smo ponajbolje čitače 5 goranskih osnovnih škola: Ravne Gore, Lokava, Delnica, Brod Moravica i Skrada na NATJECANJU U ČITANJU NAGLAS, s ciljem popularizacije knjige i čitanja, poticanja usmenog izražavanja te naglašavanja čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja, ali i – druženja učenika goranskih škola.
Svu pomoć u organizaciji i provođenju pružila nam je knjižničarka Srednje škole Delnice Koraljka Renier -Valinčić.

Natjecatelji su, njih 17, predstavili knjigu po vlastitom izboru i interpretativno čitali ulomak; bila su to prozna djela hrvatske i strane književnosti na hrvatskom jeziku, primjerena njihovom uzrastu, za što su ih pripremale njihove mentorice: Mihaela Špoljarić, Andreja Marković, Jasna Šepac, Romana Mance, Sanja Despot Abramović, Marina Vidoš, Božica Pleše i Sarita Šimac.

Prosudbeno povjerenstvo biralo je najboljeg čitača u svakoj kategoriji: u mlađoj kategoriji (5. i 6. r.) najuspješniji je bio Antonio Petrinić iz Brod Moravica, a u starijoj kategoriji (7. i 8. r.) Dora Ožanić iz Ravne Gore.

Svima je darove i zahvalnice uručila jedina knjižničarka među ravnatelji(ca)ma goranskih osnovnih škola – Nataša Možgon Kauzlarić, koja je ovom susretu i svim učenicima dala podršku.
U ugodnom druženju i više poticajnoj nego natjecateljskoj atmosferi proveli smo zajedno 3 školska sata, čitajući ono što volimo, s prijateljem iz razreda pod ruku i s najdražom knjigom u ruci.
Pokazalo se da mladi (ipak) vole knjigu i da čitaju, i zbog toga su svi pobijedili.

… i – BRAVO, i – HVALA SVIMA!

Ostatak fotografija pogledajte u galeriji događanja.

Skip to content