Godinu dana, od siječnja do prosinca 2019., netom vjenčani Anđela i Davor svoj medeni mjesec proveli su radeći ono što najviše vole – putovali su svijetom intervjuirajući različite parove o značenju ljubavi.
Put ih je vodio preko šest kontinenata i 30 zemalja, od Bušmana iz afričke pustinje do urbanih parova najvećih svjetskih metropola, od tradicionalnih poligamijskih harema do modernih poliamornih zajednica, od lovaca i sakupljača iz amazonske prašume do plemena s dalekih rajskih obala Pacifika, od ljudi koji nikad nisu našli ljubav, do onih koji su u ljubavi našli sve.
Svima njima postavljali su sličan set pitanja: kako su se upoznali, kako su se osjećali na početku veze, kako bi sada opisali svoje osjećaje, što očekuju od svojih partnera i partnerica, koje su njihove snage, koje su im slabosti, kako pristupaju problemima i izazovima i na kraju – što za njih znači ljubav.
Osim toga, razgovarali su i sa znanstvenicima koji istražuju koncept ljubavi u različitim poljima, od neuroznanosti do psihologije te putujući kroz brojne izazove secirali i vlastiti odnos…

Po povratku kući, pretvorili su ovo inspirativno iskustvo u knjigu i dokumentarni film koji pokazuju svu složenost ljubavi u 21. stoljeću.

Knjiga Ljubav oko svijeta objedinjuje intimni esej, dnevnik putovanja i etnografsku studiju te predstavlja inspirativno istraživanje koje čitatelje vodi na putovanje kroz različite aspekte značenja koje ljubav ima u današnjoj kulturi. Od različitih znanstvenih pogleda na ljubav do intrigantnih osobnih priča, ova knjiga nudi jedinstveni pogled na evoluciju, podrijetlo i razvoj koncepta ljubavi kroz povijest, uzimajući u obzir njezine različite oblike te njen društveni i osobni značaj.
https://www.youtube.com/watch?v=WP0Ef72OQ4E
https://ljubavokosvijeta.com/film/
Davor Rostuhar dvaput je bio gost u našoj knjižnici – nadamo se dogovoriti književni susret i projekciju filma ujesen – tad kreće kontinentalna turneja.
Do tada, ako ste uz more (ljetna je projekcija u tijeku uz obalni dio) – ne propustite!

RASPORED PROJEKCIJA LJETNE TURNEJE: https://www.kek.hr/raspored-projekcija/

Skip to content