Da je Gorski kotar idealan za haiku poeziju potvrđuje se posljednjih godina kroz djelovanje udruge Goranski koraci koja organizira susrete haiku pjesnika, a da ta forma istančanog istočnjačkog pjesništva može privući pažnju današnjih gimnazijalaca i srednjoškolaca- potvrdio je, na inicijativu prof. Jasminke Lisac, organiziran još jedan sat hrvatskog jezika u   Narodnoj knjižnici i čitaonici Delnice još-  haiku literarna radionica.

Voditeljica radionice bila je Slavica Grgurić Pajnić, organizatorica spomenutih višegodišnjih haiku druženja i hobistička haiku pjesnikinja, kako se predstavila učenicima. Ona je upoznala učenike sa strukturom haiku pjesme i trodijelnom kompozicijom, a progovorila je i o goranskim haiku susretima, koji će se ove godine održati već osmi put za redom. Teme ovogodišnjeg  haiku natječaja su: tlo i spilja, uz koje je bio vezan kreativni dio literarnih radionica, pri čemu su neki od učenika prvi put pokušali stvoriti lirske haiku minijature.

Slavica Grgurić Pajnić, inače višestruko nagrađivana na međunarodnim natječajima (u Japanu te objavljena u Antologiji hrvatskog haiku pjesništva) pročitala je i svoje nagrađene radove.

Skip to content