POZIVAMO VAS
NA OTVORENJE IZLOŽBE SLIKA
MLADENA GAŠPARA

Mladen Gašpar (1937. – 2019.)
bio je skroman i jednostavan čovjek, tih i razložan u svojim rijetkim javnim nastupima, glasan u svojoj obrani šumarske struke i radničkog žulja pri obradi drva, s usklikom goranske prirodne ljepote i njene posebnosti na svojim amaterskim slikarskim izletima kroz nju i njome.

Iza Gašpara i njegova koračanja goranskim tišinama, nastala su i ostala mnoga platna s ucrtanom ljepotom naših goranskih šuma i pejzaža, poezija ispisana – bojom. Na njima je zaustavljeno vrijeme, najčešće u tehnikama ulja i akvarela, s utisnutom izvornom ljepotom izričaja. Sasvim je sigurno da je Mladen Gašpar u svako svoje ulje, u svaki dašak akvarela, utisnuo po usklik oduševljenja tik iz svoje duše te će svakog suptilnijeg promatrača, pri pogledu na nježne linije i boje, obuzeti neka tiha sreća: kao romon glazbe iz dalekog kutka sjećanja, kao odjek prošlosti s ubilježenim i neizbrisanim tragom.

Sa zahvalnošću zaljubljeniku Gašparu za podijeljenu zavičajnu ljubav na ivicama vremena u njegovu prolaženju i nestajanju.
(Nada Glad)

Ovo je Gašparova druga samostalna likovna izložba; dojmove i sjećanja na jedan aktivan i bogat život s kistom u ruci, i s ljubavlju u goranskom srcu, s poštovanjem i sjećanjem podijelit ćemo s njegovim nasljednikom, sinom Ratkom, na otvorenju izložbe, u ponedjeljak, 19.6.2023. u 19 sati.

Radujemo Vam se!

Skip to content