Nakon Pule, Rijeke i nekoliko istarskih sredina, “Zlatnu koru”, iznimnu i vrlo zanimljivu izložbu fotografija, pogledajte i u Delnicama.

Podsjetimo, “Zlatna kora” dojmljiva je zbirka fotografija (21) mladih ljudi koji su doživjeli teška oštećenja kože, što im nije smetalo da ožiljke nastale nakon tih nesreća hrabro izlože oku fotografskog aparata. Autori fotografije su Danijel Bartolić i Marijana Banko, a njihovi su sjajni modeli bili: Kristina Iveković, Katarina Trajkovski, Jakov Mareljić i Marin Novak.

“Ožiljci su mjesta kroz koja život ulazi u nas. Ovaj projekt posvećen je vidljivim, ali još i više nevidljivim ožiljcima koji bole najviše, i njih nosimo svi. Željeli smo ožiljcima udahnuti novi život jer to je suštinska poruka koju oni nose, a upravo ova inovacija to zorno pokazuje – kako iz nečeg toliko bolnog, zastrašujućeg i traumatičnog može proizaći nešto još ljepše i plemenitije, uz zlatnu boju ožiljaka kao lajtmotiv cijele priče“, riječi su novinarke Kristine Iveković, inicijatorice izložbe i glazbenice, koja je i sama model na fotografijama.

Dio ove jedinstvene izložbe je i vaza “Zlatna kora” koja je temeljena anatomske geometrije ožiljaka print-tehnikom na pulskom sveučilištu izradila studentica informatike Lea Buljubašić Franković pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Svena Maričića.

I ovo, drugo gostovanje “Zlatne kore” u Delnicama ima humanitarni karakter, odnosno svi vaši prilozi namijenjeni su obrazovanju studenata slabijeg imovinskog statusa.

Ova impresivna izložba postavljena je u KNJIŽNICI – možete ju pogledati svakoga dana u terminu radnog vremena knjižnice, sve do 15. travnja.

Skip to content