U Mjesecu hrvatske knjige Srednja škola Delnice već tradicionalno raspisuje haiku natječaj, a ove godine već deveti po redu, pod mentorstvom knjižničarke Koraljke Renier Valinčić.
Bila je to sjajna prigoda za okupljanje svih učenika i srednje i osnovne delničke škole, i njihovih mentorica, koji vole ovu najrjeđu najtežu lirsku formu.

Uz izložbu nagrađenih literarnih (haiku) radova srednjoškolaca svih proteklih 8 godina, koje prate i nagrađene fotografije srednjoškolaca, proglašeni su i haiku pobjednici ovogodišnjeg natječaja. To su: Ivona Naletilić i Borna Petrović koje dijele treće mjesto, Ema Čop je na drugom mjestu, a najbolja je ove godine bila Tena Ružić.

Naši su gosti bili, uz srednjoškolce, i delnički osnovci s mentoricom Božicom Pleše, koja se i sama uspješno bavi haiku pjesništvom i mentorica je učenika literarata, i suradnica na projektima vezanim uz haiku.

Susretu je nazočila i naša delnička spisateljica Slavica Grgurić Pajnić, i sama nagrađivana haiku pjesnikinja, čija udruga „Goranski koraci“ već devetu godinu također raspisuje haiku natječaj no ne samo za učenike osnovnih i srednjih škola, već za sve zainteresirane, pa taj literarno – likovno – turistički projekt danas ima – međunarodnu notu!

Svi smo se uključili u zanimljivu haiku radionicu učiteljice Božice, koja se temeljila upravo na nekoliko haiku zbornika udruge „Goranski koraci“ Slavice Grgurić Pajnić, koje je ujedno i predstavila, a na kojima je bila suradnica.

Ovaj, prvi u nizu, susret ljubitelja haiku poezije još je ljepšim učinio naš glazbeni gost Mihael Šepelj.
Vidimo se dogodine!

zamijenili
toplu čokoladu
za šalicu kave
Tena Ružić, 2.a

igranje u vrtu
jednog dana prestalo je
ostala tišina
Ema Čop, 2.a

mali pupoljak
raste u cvijet divan
vrijeme leti
Borna Petrović, 2.a

i lišće pada
i prolaze godine
mijenja se kora
Ivona Naletilić, 4.b

Ostatak fotografija pogledajte u galeriji događanja.

Skip to content