Zadnjeg tjedna svibnja, 25 – 28. 05. 2022., održava se u Gorskom kotaru prvi festival dijalektalne i standardne književnosti za djecu „Goranski Cukrac“.
Cukrac na dijalektu znači bombon, slatkiš, a upravo to ovaj festival i nudi djeci – slatkiše od riječi.

No, osim slatkiša od riječi, ima još i drugih iznenađenja, koja su pomogli složiti prijatelji djece i knjige: Sretno srce, Kreativna mreža, Knjiga u centru, Profil knjiga i Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade.
Cilj festivala je razveseliti djecu i motivirati ih da pišu, na dijalektu ili na standardu, i da čitaju, čitaju, čitaju…Cilj je također približiti im autore iz njihovog kraja, kao i autore iz cijele Hrvatske te ih upoznati sa novitetima na dječjoj književnoj sceni.

Književni festival održava se na ukupno 10 lokacija u Gorskom kotaru – u 9 osnovnih škola (Severin na Kupi, Vrbovsko, Moravice, Brod Moravice, Skrad, Ravna Gora, Delnice, Fužine i Mrkopalj) te u Gradskoj knjižnici Janet Majnarich Delnice.

Događanja po školama namijenjena su učenicima škola, a promocija slikovnice „Filipova fotelja“ Natalije Mitrić u Gradskoj knjižnici Janet Majnarich Delnice, u subotu 28.5. u 11 sati, jedina je otvorena za javnost. Slikovnica je namijenjena starijim predškolcima i učenicima nižih razreda osnovne škole a dobrodošli su i njihovi roditelji jer slikovnica govori upravo o ljubavi između roditelja i djece, ali i o ljubavi općenito.

Vidimo se u subotu, 28.5. u 11 sati u knjižnici!

Skip to content