Gradska knjižnica Janet Majnarich Delnice,
Društvo hrvatskih književnika – Ogranak u Rijeci
i Etno udruga Prepelin’c Delnice

pozivaju Vas
na predstavljanje
zbirke poezije

Siniše Matasovića
Odmetnute

9. svibnja 2024. (četvrtak) u 18 sati
u Gradsku knjižnicu Janet Majnarich Delnice

Glazbeni gost: Danko Tomanić

O autoru:

Siniša Matasović piše poeziju, prozu, haiku poeziju, književnu kritiku. Urednik je pedesetak poetskih i proznih knjiga domaćih i inozemnih autora. Pokretač je i voditelj književnih tribina Društva hrvatskih književnika: Književni kompas Sisačko-moslavačke županije, Književni tabure u Novskoj i književnog natječaja Korzo slova.

Stručni je suradnik za područje književnosti pri Sisačkoj udruzi za promicanje alternativne i urbane kulture, urednik njihove nakladničke djelatnosti i pokretač biblioteke Teatar piva. Pri udruzi je glavni i odgovorni urednik međunarodnog časopisa za književnost, kulturu i umjetnost Alternator. U Ogranku Matice hrvatske Sisak od 2014. godine moderira i vodi poetska okupljanja poznata pod nazivom Stihovnica Siska.

Pjesme i haiku poezija prevođeni su mu na engleski, ukrajinski, slovenski, njemački, španjolski i mađarski jezik. Uvršten je u antologije i panorame suvremenog hrvatskog pjesništva. Član je Matice hrvatske i Društva hrvatskih književnika. Predsjednik je Ogranka DHK Sisačko-moslavačke županije.

Do sada je objavio:

  • Sisak se uspješno pretvara da spava, zbirka poezije, 2015.
  • Nećak, roman, 2016.
  • Tvoj novi dečko, zbirka poezije, 2018.
  • Noću za šankom, zbirka haiku poezije, 2020.
  • O njoj, o njem, zbirka poezije, 2022.
  • Nemoj svoju tugu vezati uz mene, zbirka poezije, 2023., koautorski s Josipom Marenić, Žarkom Jovanovskim i Zvonimirom Grozdićem

Veselimo vam se!

Skip to content