50 Poems for Snow / Delnice, 29.11.2021.
Peto izdanje 50 poems for snow u Delnicama!
“Točno u podne, u bajkovitom selu Bake Mraz u Delnicama održano je peto jubilarno izdanje međunarodnog festivala 50 Poems for Snow. Prvi snijeg spremno su dočekali delnički srednjoškolci te ga pozdravili prigodnim stihovima. Gost pjesnik tradicionalno je i ove godine bio bivši gradonačelnik Grada Delnica Ivica Knežević koji je pročitao i stihove svečane pjesme Grada Delnica Delnice u duši čiji je autor, a mladoj publici bila je to prigoda čuti tekst himne u idiličnom ugođaju.
Premijerno su pročitani stihovi i mlade autorice Melite Malnar čija je zbirka u pripremi za tisak, a danas su predstavljene pjesme Spoznaja, Tik tik tak i Čudne želje.
Svoje stihove pročitali su i učenici Kristijan Frlan, Matej Miloš te Dominik Mihelčić, učenici 3.b razreda.
Ovogodišnji light motiv – portugalski je književnik Fernando Pessoa, a s njegov rad predstavio je prof. Davor Pleše. U ovogodišnjem izdanju sudjelovali su učenici Srednje škole Delnice, Gradska knjižnica Janet Majnarich, Baka Mraz, Ivica Knežević, profesori Davor Pleše, Arijana Šercer i Koraljka Renier Valinčić. Organizaciju potpisuje Jasminka Lisac dok je voditelj manifestacije i koordinator na globalnoj razini Saša Šimpraga.
50 Poems for Snow je međunarodni pjesnički festival pokrenut 2012. godine u Zagrebu na ideju Saše Šimprage i u organizaciji s pjesnikom Aleksandrom Hutom Konom. Festival je specifičan u svijetu po tome da se datum održavanja ne zna unaprijed tj. održava se u svakome gradu na prvi dan snijega i to (uglavnom) noću i na otvorenom.”
preuzeto s
Skip to content