Pričaonica priča s radionicom

U nedjelju, 5. prosinca 2021. u Gradskoj knjižnici Janet Majnarich Delnice od 12 do 13 sati održat će se predstavljanje edukativne ilustrirane priče o komunikaciji i prijateljstvu Pčelica Nenica: Cvijet s crnom laticom autorice Sanje Lujić Pirc.

Rezervacije na mail: prijave.knjiznicadelnice@gmail.com
Godište: 6 – 9
Maksimalan broj: 10
VODITELJICA: autorica slikovnice Sanja Lujić Pirc

U sklopu predstavljanja ove interaktivne knjižice održat će se i radionica „Potraga za cvijetom s crnom laticom“. Radionica prati priču i razvija kreativnost, suradnju, brigu o drugima, samopouzdanje i jača vještine komunikacije. Priču pretvara u uzbudljivu avanturu u kojoj učimo da je važno uživati u putovanju do cilja te da je lakše kada uz sebe imamo prijatelje koji nam pomažu.
Pčelica Nenica – Cvijet s crnom laticom edukativna je ilustrirana priča za predškolsku dob i niže razrede osnovne škole.

Sadržajem potiče na razmišljanje o sljedećim temama:
je li bolje putovati ili stići – o važnosti postavljanja ciljeva, ali ujedno uživanja u putovanju do cilja, o hrabrosti odabira puteva koji nas vode do cilja te važnosti prijateljstva na tom putovanju kao i kako se nositi s promjenama koje život donosi.
Edukativni dio prilagođen je ishodima učenja navedene dobne skupine: uče se boje na engleskom jeziku, godišnja doba, slova, razlika ije/je, đ/dž, ć/č, samostalno čitanje, slušanje, razgovor o pročitanom i kreativni dio pisanja nastavka i završetka priče.
Mladi se čitatelj upoznaje s važnošću komunikacije u stvaranju i razvijanju odnosa. Potiče se na razgovor o načinu izražavanja emocija i želja, primanju i davanju pohvala, priznavanju pogrešaka te komunikaciji s prijateljima.

U slikovnici se nalazi i dio za bojanje, osmosmjerka, pjesmica, premetaljka, križaljka, zadaci spajanja elemenata te uočavanje razlike između gdje, kamo i kuda.

Veselimo vam se!

Skip to content