PROCESSUS MONTANUS
Projekt Srednje škole Delnice
Partneri u projektu: Gradska knjižnica Janet Majnarich Delnice i Grad Delnice

17. studenog 2021. u Gradskoj knjižnici Janet Majnarich obilježen rođendan Gorskog kotara

 Svečanom dodjelom nagrada
(literarni i foto-natječaj)

Ispunjena srca radošću i ponosom, održali smo podjelu nagrada i obilježili rođendan Gorskoga kotara u Gradskoj knjižnici Janet Majnarich. U skladu s epidemiološkim mjerama, u spontanoj i toploj atmosferi što smo ipak tu i dobro, što djelujemo, radimo i stvaramo, pozdravili smo učenike i mentore.
Program je započeo pjesmom Vraćam se tebi, Gorski kotare moj u izvedbi profesorice Sanje Petrušanec Pečar da bi ravnateljica domaćina Knjižnice pozdravila sve nazočne i istakla bitne odrednice same organizacije i provedbe.
Gradonačelnica Grada Delnica Katarina Mihelčić obratila se prigodnim riječima i istaknula važnost samog projekta čiji je Grad također partner, a u ime Srednje škole Delnice o projektu, začetcima te sudionicima govorila je Jasminka Lisac.
O samom spominjanju Gorskoga kotara nazočne je upoznao bivši gradonačelnik Grada Delnica te idejni začetnik ovog projekta Ivica Knežević, a o Lujzijani, kojoj se ove godine navršava 210.obljetnica gradnje, govorio je Miren Androić.
U glazbenom programu sudjelovali su učenici OGŠ Ivo Tijardović iz Delnica.
Najmlađi dobitnici sudjelovali su u edukativnim radionicama o Gorskom kotaru u organizaciji Knjižnice, dok su ostali imali prigodu doznati neke nove podatke i zanimljivosti te razgledati izložbu nagrađenih fotografija i literarnih radova.

Nadamo se da su svima srca ispunjena kao i nama!
Hvala učenicima i mentorima, hvala partnerima i predavačima.

Vidimo se dogodine i najavljujemo temu – Goranska mjesta.

Skip to content